توضیحاتی درباره دانه چیا برای تیروئید
بازرگانی صداقت تولید کننده مواد غذایی سلامت با تولید محصولات سالم و با کیفیت در جهت ارتقای سطح سلامتی جامعه گام برمی دارد. یکی از محصولات این شرکت دانه چیا برای تیروئید می باشد که با خواص بیشمار خود به سلامتی و بهبود عملکرد غده تیروئید کمک می کند.
مصرف مواد غذایی که دارای کالری بسیار کمی هستند و احساس سیر کنندگی در فرد ایجاد می کند، برای درمان بیماران تیروئیدی بسیار مناسب می باشد. دانه چیا برای تیروئید با دارا بودن این خواص می تواند موجب کاهش وزن این بیماران می شود. همچنین وجود اسیدهای چرب امگا 3 موجود در دانه های چیا به بهبود عملکرد اندام های مختلف بدن کمک شایانی می کند.
تیروئید چیست؟
در قسمت جلوی گردن غده تیروئید به شکل پروانه وجود دارد. این غده در قسمت بالایی استخوان های ترقوه و پایین حنجره قرار گرفته است که هورمون های T3 و T4 را ترشح می کند. وظیفه این هورمون ها تنظیم انرژی بدن و چگونگی مصرف آن می باشد. عملکرد تیروئید توسط غده هیپوفیز در مغز تنظیم می گردد. بیماری کم کاری و پرکاری تیروئید در اثر اختلالات عملکرد غده تیروئید ایجاد می شود.
علائم ابتلا به بیماری کم کاری تیروئید عبارتند از: ضعف و خستگی زیاد، افزایش وزن زیاد، رشد موهای درشت و خشک، ریزش مو، پوست خشن و زبر، گرفتگی عضلات، افسردگی، یبوست،کم شدن حافظه، کاهش میل جنسی و چرخه نامنظم قاعدگی
علائم پرکاری غده تیروئید عبارتند از: اشتهای زیاد، تعریق بیش از حد، برآمدگی غده تیروئید، لاغری شدید، خستگی و ضعف زیاد، ریزش مو، اختلالات روانی و فشار خون بالا
بازرگانی صداقت تولید کننده مواد غذایی سلامت محور با تولید دانه چیا برای تیروئید این امکان را فراهم ساخته است تا مبتلایان به بیماری های تیروئید از این دانه های شفابخش استفاده کنند. دانه چیا برند هاژه منبع بسیار مهمی از مواد مغذی می باشد.
مصرف غذاهای موثر بر درمان بیماری پرکاری تیروئید
- غذاهای کم ید: قهوه، سفیده تخم مرغ، مغز آجیل بدون نمک، جو دوسر، عسل، شربت افرا و سیب زمینی
- غذاهای حاوی آهن: لوبیا خشک، عدس، سبزیجات با برگ سبز، گوشت ها، غلات کامل و دانه ها
- سبزیجات کروسیفر: کلم برگ، کلم بروکلی، کلم پیچ، شلغم، خردل
- غذاهای دارای سلنیوم: قارچ، دانه چیا، گوشت، برنج، سبوس جو دوسر، مرغ و بوقلمون
- غذاهای دارای روی: گوشت گاو، دانه چیا برای تیروئید، دانه کدو تنبل، بادام هندی و کاکائو
- غذاهای دارای کلسیم و ویتامین D : دانه چیا، اسفناج، لوبیا سفید، بامیه، شیر بادام، کلم پیچ
- چربی های سالم: دانه چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن نارگیل
دانه چیا برای تیروئید به دلیل دارا بودن انواع معدنی بسیار مهم مانند زینک، موجب بهبود عملکرد غده تیروئید می شود. زینک موجود در دانه چیا موجب فعال سازی هورمون های غده تیروئید می شود. عنصر روی بر عملکرد هورمون TSH اثر می گذارد. ترشح این هورمون موجب بهبود انتشار هورمون های تیروئید می شوند. کمبود روی به ندرت اتفاق می افتد زیرا روی در اکثر مواد غذایی وجود دارد. کسانی که دچار مشکل کم کاری تیروئید هستند، باید از گوشت گاو، مرغ، صدف و غذاهای دریایی استفاده کنند.
مناسب بودن دانه چیا برای تیروئید به دلیل نداشتن گلوتن
دانه چیا برای تیروئید به دلیل اینکه فاقد گلوتن بوده، بسیار مناسب است. گلوتن نوعی پروتئین است که در دانه هایی مانند گندم، جو و چاودار وجود دارد. برخی افراد مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمی توانند از گلوتن استفاده کنند. افرادی که مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید هستند، در معرض ابتلا به بیماری سلیاک هستند. گلوتن می تواند موجب تحریک روده باریک شود و جذب داروهایی را که جایگزین هورمون های تیروئید هستند، دچار مشکل کند.
خواص آنتی اکسیدانی دانه چیا و بیماری های غده تیروئید
دانه چیا برای تیروئید به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان، بسیار مفید می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در دانه چیا هاژه ، از اکسید شدن چربی های موجود در این دانه ها جلوگیری می کند. جذب آنتی اکسیدان مواد غذایی برای حفظ سلامتی عمومی بدن موثر است. آنتی اکسیدان ها با اثرات تخریبی رادیکال های آزاد مقابله کرده و از وارد شدن آسیب به سلول های بدن جلوگیری می کنند. رادیکال های آزاد در اثر عواملی مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، سیگار کشیدن، ابتلا به بیماری ها، افزایش سن، اشعه ماوراء بنفش نور خورشید و رژیم غذایی ناسالم ایجاد می شوند و موجب می شوند تا سلول های سالم بدن تغییر شکل یابند. دانه چیا از بروز پیری زودرس، ابتلا به انواع سرطان و بیماری های تیروئید جلوگیری می کند.